Nyheder

“Drømmen om Lolland som energilaboratorium kræver man er vågen”

I årets første udgave af nyhedsmagasinet ”Danske Kommuner” afsløres det at en institution i Skive ved navn “Green Lab” har modtaget 80 millioner kroner fra energistyrelsens “Energilagringpulje”. Pengene skal gå til at opføre verdens første anlæg i fuld skala til at lagre grøn overskudstrøm i form af brint eller ammoniak.

Hvordan i alverden kan det gå til at dette anlæg ender i Skive kommune i stedet for på Lolland?

Ved den styrelse ikke at Lolland Kommune sammen med mægtige partnere som HOFOR og SEAS, der vel at mærke kun interesserer sig for Lollands ve og vel, er foregangskommune inden for grøn energi?

Og at borgmesteren drømmer om, at Lolland netop bliver energilaboratorium?

Ja – Lolland har endog tidligere arbejdet med brint og har erfaring på området. Så det må ganske enkelt bero på en fejltagelse, at de 80 millionr kroner er gået til Skive.

Eller er der nogen, der har sovet gevaldigt i timen, da der skulle ansøges. Siden de gode partnere ikke har været i stand til at trykke på de rigtige knapper i ministeriet, kunne man få den grimme mistanke, at deres interesse for Lolland indskrænker sig til at plastre vores ø til med solceller og vindmøller for egen vindings skyld.

(Bragt som læserbrev af Henning A. Rasmussen i Folketidende januar 2020)