Ikke-kategoriseret

Besøg på E.On 31. oktober 2018

Onsdag d. 31. Oktober kl. 19.00 er det blevet tid til et nyt feltbesøg, der er åbent for medlemmer af Din Stemme og andre interesserede. Tag gerne venner og bekendte med. Intet krav om tilmelding.

Din Stemme besøger E.ON i Rødbyhavn.

E.ON er en af de helt  store spillere indenfor vedvarende energi og beskæftiger sig med både el og biogas, men er nok mest kendt i lokalområdet for at opføre en af verdens største havvindmølleparker:

Rødsand II

E.ON Danmark har siden 2010 drevet havvindmølleparken Rødsand II, som består af 90 vindkraftværker (havvindmøller) med en samlet effekt på 207 MW. E.ON er daglig operatør af havvindmølleparken og ejer i dag 20%, efter SEAS NVE i 2013 købte de resterende 80%. Møllerne producerer 800 millioner kWh om året, hvilket kan forsyne 200.000 husstande med el. Rødsand II erstatter kulkraft og reducerer dermed CO2-udslippet med 700.000 ton om året.

Som al anden vedvarende energi, E.ON producerer, ender den danskproducerede strøm i en nordisk pulje, så også svenske elkunder får glæde af dansk vindenergi, ligesom danske elkunder får glæde af svensk vandkraft.I Sverige og Danmark driver E.ON 14 vindmølleparker og har planlagt yderligere 17. Det eneste i Danmark er dog Rødsand II.

Læs mere om E.On og deres aktiviteter på deres hjemmeside www.eon.dk

Vi ser frem til en spændende aften, hvor vi får en præsentation af firmaet og historien bag.

Mødested Vestre Kaj 6, Rødbyhavn 4970 Rødby

Tidspunkt onsdag d. 31. Oktober kl. 19.00